Realizarea manichiurii semipermanente pas cu pas

Manichiura semipermanentă este o opțiune populară pentru femeile care doresc un aspect îngrijit și durabil al unghiilor lor. Acest tip de manichiură implică aplicarea unui gel special care se usucă sub o lampă UV sau LED, rezultând un aspect strălucitor care rezistă săptămâni întregi. Dacă doriți să învățați cum să realizați o manichiură semipermanentă acasă, urmați acest ghid pas cu pas pentru a obține un rezultat profesional.

Pasul 1: Pregătirea Unghiilor

Primul pas crucial în realizarea unei manichiuri semipermanente este pregătirea corectă a unghiilor:

 1. Începe prin îndepărtarea vechii manichiuri semipermanente (dacă este cazul) cu ajutorul acetonei sau folosind un îndepărtător de gel specific. Înmuiați unghiile timp de 10-15 minute și apoi îndepărtați cu atenție gelul folosind o unealtă specială pentru acest scop sau un bastonaș de lemn.
 2. Tăiați și dați formă unghiilor cu ajutorul unei pile pentru unghii. Evitați să tăiați prea mult sau să folosiți o pilă dură, pentru a nu slăbi unghia.
 3. Îndepărtați cuticulele cu ajutorul unui îndepărtător de cuticule sau cu o pensetă specială.
 4. Șlefuiește ușor suprafața unghiilor pentru a le asigura o aderență mai bună a gelului semipermanent. Folosește o pilă cu granulație fină pentru a nu le deteriora.
 5. Curățați unghiile cu un dezinfectant sau cu o soluție degresantă pentru a elimina orice urme de ulei sau praf.

Pasul 2: Aplicarea Gelului de Bază

Următorul pas este aplicarea gelului de bază, care ajută la fixarea gelului semipermanent și la protejarea unghiei naturale:

 1. Aplicați un strat subțire de gel de bază pe toată suprafața unghiei. Asigurați-vă că nu atingeți cuticulele sau pielea din jurul unghiei.
 2. Introduceți unghia sub o lampă UV sau LED și lăsați-o să se usuce timp de 30-60 de secunde, sau conform instrucțiunilor produsului.

Pasul 3: Aplicarea Gelului Semipermanent de Culoare

Acesta este pasul în care adăugați culoare manichiurii semipermanente:

 1. Aplicați primul strat subțire de gel semipermanent de culoare pe unghii. Asigurați-vă că distribuiți uniform gelul și că nu lăsați bucăți sau linii nedorite.
 2. Introduceți unghia sub lampă și lăsați-o să se usuce pentru timpul specificat de producător (de obicei 30-60 de secunde).
 3. Aplicați un al doilea strat subțire de gel semipermanent de culoare pentru a intensifica nuanța și pentru a asigura o acoperire uniformă.
 4. Din nou, introduceți unghia sub lampă și lăsați-o să se usuce.

Pasul 4: Aplicarea Gelului Top Coat

Gelul top coat este esențial pentru protecția manichiurii semipermanente și pentru a-i conferi un aspect strălucitor:

 1. Aplicați un strat subțire de gel top coat pe fiecare unghie, asigurându-vă că acoperiți uniform suprafața.
 2. Introduceți unghia sub lampă și lăsați-o să se usuce timp de aproximativ 60 de secunde sau conform instrucțiunilor produsului.

Pasul 5: Îndepărtarea Stratului Lipicios

După uscare, un strat subțire de lipici rămâne pe unghii. Acest lucru trebuie îndepărtat pentru a dezvălui strălucirea manichiurii semipermanente:

 1. Înmuiați o dischetă de bumbac într-un lichid special pentru îndepărtarea lipiciului sau în acetona și aplicați-o pe fiecare unghie.
 2. Înfășurați unghia cu discheta de bumbac în folie de aluminiu și lăsați să acționeze timp de 10-15 minute.
 3. După înmuiere, îndepărtați ușor resturile de gel cu ajutorul unui bastonaș de lemn sau a unei unealte speciale.

Pasul 6: Hidratarea și Îngrijirea Unghiilor

Finalizați manichiura prin hidratarea și îngrijirea unghiilor:

 1. Aplicați ulei pentru cuticule sau o cremă hidratantă pentru mâini pentru a hrăni și hidrata pielea din jurul unghiilor.
 2. Lustruiți ușor unghiile pentru a le conferi un aspect sănătos și strălucitor.

Și iată! Ați obținut o manichiură semipermanentă impecabilă. Cu puțină practică, veți deveni expertă în realizarea manichiurii semipermanente acasă și veți bucura de aspectul ei elegant și de durabilitatea sa.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *